cielęcina w sosie własnym

6474 kliknięcia
07.12.2013
blog: ekologicznakuchnia

Przepis: cielęcina w sosie własnym

1 kg cielęciny (np łopatki) 2-3 marchewki 1 pietruszka 1 cebula ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz 3/4 szkl śmietany koperek łyżka mąki Warzywa obrać, pokroić i zalać ok 2 szklankami wody. Dodać przyprawy. Gdy bulion będzie się gotować cielęcinę oczyścić z błon i tłuszczu, pokroić w kostkę i dodać do wywaru. Dodać śmietanę. Gotować razem do miękkości (około 20-30 min) Zagęścić mąką i dodać koperek.

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Haim
    Haim
    Schab w sosie własnym
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Schab w sosie własnym

    Schab w sosie własnym 5547