Cielęcina w sosie własnym

8240 kliknięć
19.04.2013
blog: A BITE TO EAT

Przepis: Cielęcina w sosie własnym

1-1,5 kg cielęciny ( górka lub przednia łopatka ) Umyte mięso nacieram dobrze roztartym na miazgę czosnkiem z solą(około łyżeczki), przykrywam na min 2-3 godziny iwkładam do lodówki. Po tym czasie nożem zbieram czosnek z mięsa i odkładam. Mięso wkładam do rozgrzanego rondla zesmalcem (łyżka) i olejem. Piekę na małym ogniu często przewracając bo lubiprzywierać, co jakiś czas podlewam wodą. Gdy mięso jest już miękkie dodaje...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Haim
    Haim
    Schab w sosie własnym
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Schab w sosie własnym

    Schab w sosie własnym 5547