Clafoutis z czereśniami, czyli francuskie ciacho-naleśnik

24 kliknięcia
28.07.2017
blog: wałkiem i papilotką

Przepis: Clafoutis z czereśniami, czyli francuskie ciacho-naleśnik

Na nazwie tego deseru niejeden połamał sobie język, natomiast w przygotowaniu jest dziecinnie prosty. Clafoutis bowiem, to najzwyklejszy, gruby naleśnik z sezonowymi owocami, który jest nie smażony, a pieczony w piekarniku. Deser wymyślony został w Limousin, regionie środkowej Francji i natychmiast zdobył serca i piekarniki kucharek w całej Europie. Zasada jego przygotowania jest następująca: naczynie żaroodporne smarujemy...

Zobacz także przepisy na:

    Magda G
    Magda G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kolorowa Kuchnia Magdy
    Clafoutis czereśniowe

    Clafoutis czereśniowe 88

    kuchennearomaty
    kuchennearomaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchenne aromaty
    Clafoutis z czereśniami

    Clafoutis z czereśniami 231

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Clafoutis z czereśniami

    Clafoutis z czereśniami 73

    kochatka
    kochatka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ja tu gotuję
    Clafoutis z czereśniami

    Clafoutis z czereśniami 58

    pat
    pat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    love affair on a plate
    Clafoutis z czereśniami

    Clafoutis z czereśniami 464

    OstraNaSłodko
    OstraNaSłodko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ostra Na Słodko
    CLAFOUTIS Z CZEREŚNIAMI

    CLAFOUTIS Z CZEREŚNIAMI 42