Co zrobić, aby marynowane mięso  było delikatne i lekkostrawne.

80 kliknięć
12.02.2016
blog: Przepisy i porady kulinarne

Przepis: Co zrobić, aby marynowane mięso było delikatne i lekkostrawne.

Sok z ananasa znakomicie nadaje się do marynowania mięsa ( np. szynki ). Staje się ono wtedy wyjątkowo delikatne, miękkie i lekko strawne. Sok z ananasa może być podstawowym składnikiem marynaty do mięsa. Ze względu na działanie hydrolizujące białka, zmiękcza mięso, ułatwiając później obróbkę termiczną. Polecam, ja marynuję mięso z dodatkiem soku z ananasa. :) Możemy wlać do marynaty sok z puszki z ananasami. Smacznego !

Zobacz także przepisy na:

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Jak przyrządzić królika?

    Jak przyrządzić królika? 10629

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    marynowanie mięsa

    marynowanie mięsa 3643

    kasiac
    kasiac Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Posadzone i zjedzone
    Marynowana pieczeń z karkówki

    Marynowana pieczeń z karkówki 4254

    victoria
    victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Picantecooking
    Marynowana makrela

    Marynowana makrela 1077

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakalajzyt
    Dynia marynowana

    Dynia marynowana 3194

    Dietolog
    Dietolog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dietolog
    Dieta lekkostrawna po operacji

    Dieta lekkostrawna po operacji 8993

    MilionSmakow
    MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Milion Smaków
    Pierś z indyka w imbirze

    Pierś z indyka w imbirze 4504