Croquembouche z crème pâtissière i ganache czekoladowym

145 kliknięć
23.11.2011
blog: Markowe wypieki

Przepis: Croquembouche z crème pâtissière i ganache czekoladowym

Dzisiejsze ciasto jest jednym z tych, które zawsze robią wrażenie i wywołują zainteresowanie. Nie ukrywam, że croquembouche jest czasochłonnym ciastem, ale uważam, że warto. Stożek stworzony z małych ptysiów wypełnionych jednym z dwóch nadzień i przyozdobionych złotymi karmelowymi nićmi wygląda bajecznie. Do ciasta ptysiowego potrzebujesz: - 2/3 kostki masła - 1 i 1/3 szklanki wody - 1 i 1/3 szklanki mąki - 1/3 łyżeczki...

Zobacz także przepisy na:

    malinowe pocałunki
    Malinowe Pocałunki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wyniki Konkursu.

    Wyniki Konkursu. 64

    Cucina
    Cucina della Felicita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tort pralinowy

    Tort pralinowy 3856

    kasia_s
    Kasia H. w kuchni... Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Croquembouche

    Croquembouche 401

    kornik
    kornik w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Croquembouche

    Croquembouche 620

    Malwinka
    www.przepyszne.blogspot.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Croquembouche

    Croquembouche 403

    Greta
    winegreta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tarta z malinami i Crème Pâtissière

    Tarta z malinami i Crème Pâtissière 174

    ewelajna
    kuchnia pełna smaków Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    La Croquembouche

    La Croquembouche 251