Croquembouche z crème pâtissière i ganache czekoladowym

147 kliknięć
23.11.2011
blog: Markowe wypieki

Przepis: Croquembouche z crème pâtissière i ganache czekoladowym

Dzisiejsze ciasto jest jednym z tych, które zawsze robią wrażenie i wywołują zainteresowanie. Nie ukrywam, że croquembouche jest czasochłonnym ciastem, ale uważam, że warto. Stożek stworzony z małych ptysiów wypełnionych jednym z dwóch nadzień i przyozdobionych złotymi karmelowymi nićmi wygląda bajecznie. Do ciasta ptysiowego potrzebujesz: - 2/3 kostki masła - 1 i 1/3 szklanki wody - 1 i 1/3 szklanki mąki - 1/3 łyżeczki...

Zobacz także przepisy na:

    ewelajna
    ewelajna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchnia pełna smaków
    La Croquembouche

    La Croquembouche 252

    Cucina
    Cucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cucina della Felicita
    Tort pralinowy

    Tort pralinowy 3971

    kornik
    kornik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kornik w kuchni
    Croquembouche

    Croquembouche 625

    kasia_s
    kasia_s Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasia H. w kuchni...
    Croquembouche

    Croquembouche 409

    Greta
    Greta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    winegreta
    Tarta z malinami i Crème Pâtissière

    Tarta z malinami i Crème Pâtissière 180

    malinowe pocałunki
    malinowe pocałunki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Malinowe Pocałunki
    Wyniki Konkursu.

    Wyniki Konkursu. 67