Cukiernicza piana z białek. Jak rozumie ubijanie Francuski Szef Kuchni.

46 kliknięć
22.11.2016
blog: Srebrna Patelnia

Przepis: Cukiernicza piana z białek. Jak rozumie ubijanie Francuski Szef Kuchni.

Piana z białek powinna być odpowiednio ubita. Jeśli nie będzie, wypiek się nie uda. To nie do końca prawda, bo jeżeli przepis uwzględnia zastosowanie proszku do pieczenia, to proszek z pewnością sprawę uratuje. Są jednak takie ciasta, którym dodatek proszku szkodzi - pod jego wpływem wyrastają nadmiernie podczas pieczenia, co powoduje ich przesuszenie. W efekcie są jadalne, lecz smakiem i konsystencją odbiegają od...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Gonia
    Gonia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Modern Taste
    Francuskie makaroniki z lemon curd

    Francuskie makaroniki z lemon curd 186

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    co zrobić z białek

    co zrobić z białek 3703

    PawełM
    PawełM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia - moja pasja
    Tort Pavlovej

    Tort Pavlovej 84

    NaMiotle
    NaMiotle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    NaMiotle
    Jak ubić pianę z białek?

    Jak ubić pianę z białek? 177

    garyija
    garyija Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gary i Ja
    Jak ubić pianę z białek

    Jak ubić pianę z białek 117