Cynamonowiec zawijany – kuchnia podkarpacka

24 kliknięcia
12.11.2017
blog: Trzeci talerz

Przepis: Cynamonowiec zawijany – kuchnia podkarpacka

Cynamonowiec zawijany - kuchnia podkarpacka Drożdżowe ciasta to niemal symbol domowego ciepła i rodzinnej atmosfery. Podkarpackie gospodynie od pokoleń pieką je z okazji świąt, ale i przy niedzieli. Najprostszą wersją drożdżówek są te, pieczone na blaszce bez żadnych dodatków. W wersji na bogato piecze się drożdżówki warstwowe z makiem czy orzechami. A gdzieś po środku są przepyszne drożdżówki zawijane. W całej Polsce...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Nat
    Nat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eat.Read.
    Bieszczady

    Bieszczady 587

    leonkot
    leonkot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Żeby życie miało smaczek
    masa do wafla

    masa do wafla 2361