Cynamonowiec zawijany – kuchnia podkarpacka

41 kliknięć
12.11.2017
blog: Trzeci talerz

Przepis: Cynamonowiec zawijany – kuchnia podkarpacka

Cynamonowiec zawijany - kuchnia podkarpacka Drożdżowe ciasta to niemal symbol domowego ciepła i rodzinnej atmosfery. Podkarpackie gospodynie od pokoleń pieką je z okazji świąt, ale i przy niedzieli. Najprostszą wersją drożdżówek są te, pieczone na blaszce bez żadnych dodatków. W wersji na bogato piecze się drożdżówki warstwowe z makiem czy orzechami. A gdzieś po środku są przepyszne drożdżówki zawijane. W całej Polsce...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Trzeci talerz
    Trzeci talerz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Trzeci talerz
    Potrawy kuchni podkarpackiej

    Potrawy kuchni podkarpackiej 103

    Nat
    Nat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eat.Read.
    Bieszczady

    Bieszczady 613

    leonkot
    leonkot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Żeby życie miało smaczek
    masa do wafla

    masa do wafla 2486