Cytrynowe mięso z udek z kurczaka, z ryżem pełnoziarnistym na żółto i brokułem

212 kliknięć
06.02.2017
blog: Moniki Smakołyki

Przepis: Cytrynowe mięso z udek z kurczaka, z ryżem pełnoziarnistym na żółto i brokułem

Mięso solą, pieprzem doprawione, na oleju rzepakowym z trawą cytrynową, czosnkiem i lubczykiem wysmażone, nabrało smaku cytrynowego, bardzo smacznego. Ryżzaś z kurkumą ugotowany, został na żółto „zafarbowany”. Brokuły z pary koloru całości dodały, smakowo idealnie z ryżemi kurczakiemwspółgrały. Składniki na 4 porcje: 500 g mięsa z udek kurczaka, 1 szt. trawy cytrynowej, 4 ząbki czosnku, 4 łyżki oleju rzepakowego, ...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na: