Czerwona kapusta zasmażana z czerwonym winem i konfiturą porzeczkową

135 kliknięć
29.04.2017
blog: Ze smakiem bez glutenu

Przepis: Czerwona kapusta zasmażana z czerwonym winem i konfiturą porzeczkową

Wykwintne danie, doskonałe jako dodatek do mięsa. Kapusta jest lekko słodka, lekko kwaśna i ma lekki posmak wina. Idealnie sprawdza się ze zwykłym schabowym i wszelkimi mięsami pieczonymi lub smażonymi bez sosu. Przepis jest prosty w wykonaniu a jego wykonanie zajmuje około 30 minut. Składniki: ok. 1 kg czerwonej kapusty 1 duża szalotka lub czerwona cebula 1 szkl czerwonego, wytrawnego wina 2 łyżki konfitury lub dżemu z...

Zobacz także przepisy na:

    Anna Małek
    Anna Małek
    Buraczki zasmażane
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Buraczki zasmażane

    Buraczki zasmażane 3244