Czerwony barszcz na wigilię. Barszcz czerwony z pieczonych warzyw

86 kliknięć
13.12.2015
blog: niebo na talerzu

Przepis: Czerwony barszcz na wigilię. Barszcz czerwony z pieczonych warzyw

Najlepiej, kiedy barszcz ma piękny, głęboki, buraczany kolor. I intensywny, słodko-kwaśny smak. Jak ugotować najlepszy barszcz wigilijny? My najbardziej lubimy ten na domowym zakwasie, choć niektórzy radzą sobie całkiem nieźle i bez niego. Namawiam do spróbowania przygotowania czerwonego barszczu na wywarze z upieczonych wcześniej warzyw, nawet nieco poprzypalanych, bo takie mają silniejszy charakter i dadzą więcej aromatu....

Zobacz także przepisy na:

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Wigilijna zupa grzybowa

    Wigilijna zupa grzybowa 6847

    W kuchni Katie
    W kuchni Katie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W kuchni Katie
    Barszcz wigilijny

    Barszcz wigilijny 743