Czerwony barszczyk kiszony

127 kliknięć
17.03.2014
blog: Kocioł i garnek

Przepis: Czerwony barszczyk kiszony

2kg. czerwonych buraczków 1-2 litry ciepłej wody 2 ząbki czosnku kromka żytniego czerstwego chleba Buraczki umyć ,obrać ze skórki, pokroić na małe kawałeczki (im mniejsze, tym lepiej ) Ułożyć w kamiennym naczyniu. Zalać ciepłą wodą tak by buraczki były całkowicie pokryte wodą nawet ok.5cm. ponad nimi. Włożyć kromkę chleba i pokrojone ząbki czosnku. Nakryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na kilka dni. W tym...

Zobacz także przepisy na:

    Krysia
    Krysia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kocioł i garnek
    Czerwony barszczyk kiszony

    Czerwony barszczyk kiszony 127

    edit
    edit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kucharzenieedi
    Kiszony sok z buraków czerwonych.

    Kiszony sok z buraków czerwonych. 2545

    KobietaGotuje
    KobietaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kobieta Gotuje
    Barszczyk Czerwony

    Barszczyk Czerwony 192

    zewa
    zewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ewa w kuchni
    Wigilijny barszczyk czerwony

    Wigilijny barszczyk czerwony 422

    Tradycyjna Kuchnia
    Tradycyjna Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tradycyjna Kuchnia
    Barszcz kiszony

    Barszcz kiszony 2863

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Kiszony barszcz czerwony

    Kiszony barszcz czerwony 3974

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Czerwony barszczyk na  mięsnym wywarze

    Czerwony barszczyk na mięsnym wywarze 67

    gosai
    gosai Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kawa-z-pianka
    Kapuśniaczki

    Kapuśniaczki 3816