daktyle i migdały w czekoladzie i kokosie

74 kliknięcia
27.05.2015
blog: Maja Skorupska

Przepis: daktyle i migdały w czekoladzie i kokosie

Na warsztatach nowej edycji z kuchni libańskiej, w temacie deserów obok baklawy, będziemy robić daktyle z migdałem w czekoladzie. Desery w kuchni arabskiej są wyjątkowe, niektóre bardzo słodkie, ociekające syropem, jak baklawa właśnie, inne odwrotnie, raczej wytrawne ale za to z bardzo słodkim akcentem. Takie właśnie jest połączenie gorzkiej czekolady ze szczyptą chilli ze słodyczą daktyla. Przy wykonywaniu tego deseru...

Zobacz także przepisy na:

    Vin
    Vin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Co tak pachnie?
    Batony Lifebar – recenzja

    Batony Lifebar – recenzja 59

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Pralinki różane

    Pralinki różane 63