Daktyle nadziewane marcepanem

30 kliknięć
09.07.2017
blog: Kuchnia z wyrakiem

Daktyle nadziewane marcepanem

Dziś popularny deser arabski, podawany tradycyjnie w czasie ramadanowych nocy. Jeśli wolimy bardziej orzeźwiający smak, wodę pomarańczową można zastąpić skórką z cytryny. Na Bliskim Wschodzie często dodaje się do pasty marcepanowej barwniki spożywcze, ale uważam, że faszerowane daktyle są bardziej apetyczne z naturalnym kolorem. Jako posypki poza pistacjami śmiało można użyć cukru pudru, posiekanych orzechów włoskich lub...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także:

    goga0908
    goga0908 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Marcepanowy Kącik
    Ślimaczki z marcepanem

    Ślimaczki z marcepanem 51

    NinaJG
    NinaJG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj Sam!
    Pączki nadziewane marcepanem

    Pączki nadziewane marcepanem 58

    MałgosiaZ
    MałgosiaZ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki Alzacji
    Daktyle nadziewane kozim serem

    Daktyle nadziewane kozim serem 237

    Kamila
    Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ogrody babilonu
    nadziewane daktyle w szynce

    nadziewane daktyle w szynce 105