Deser z maślanki i czerwonych porzeczek

230 kliknięć
22.07.2013
blog: figowe smaki

Przepis: Deser z maślanki i czerwonych porzeczek

. . 0,5 l maślanki 0,5 l czerwonych porzeczek 5 łyżek cukru cukier waniliowy 6 łyżeczek żelatyny Porzeczki opłukać , odsączyć na sitku, obrać z ogonków. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody, a kiedy napęcznieje lekko podgrzać w kąpieli wodnej. Ostudzić. Maślankę osłodzić, dodać cukier waniliowy, a następnie żelatynę. Porzeczki rozłożyć do pucharków, zalać tężejącą maślanką i wstawić do lodówki. . .

Zobacz także przepisy na:

    figmara
    figowe smaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Deser z maślanki i czerwonych porzeczek

    Deser z maślanki i czerwonych porzeczek 230

    prostedania
    prostedania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Deser z czerwonej porzeczki i malin

    Deser z czerwonej porzeczki i malin 71

    KŁD
    Jak cień Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Porzeczki czerwone.

    Porzeczki czerwone. 7876

    Kasieńka
    Plate of Joy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zdrowe muffinki z owocami

    Zdrowe muffinki z owocami 2981