Dip czosnkowo-ziemniaczany z octem z białego wina

73 kliknięcia
16.02.2013
blog: Camillagryzie

Przepis: Dip czosnkowo-ziemniaczany z octem z białego wina

Składniki: 2 ziemniaki 5 dużych, świeżych ząbków czosnku szczypta soli morskiej 1 żółtko 100 ml oliwy z oliwek świeżo zmielony czarny pieprz 3 łyżeczki octu z białego wina Przygotowanie: 1. Ziemniaki ugotować w łupinkach do miękkości. Obrać czosnek i razem z dolą utrzeć w moździerzu. Dodać żółtko i wszystko bardzo dobrze wymieszać. 2. Powoli wlewać oliw (dosłownie po kropelce), przez cały czas ucierając tłuczkiem. Żółtko...

Zobacz także przepisy na:

    wiosenka27
    wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksplozja smaku
    Ocet malinowy

    Ocet malinowy 245

    UlubionaKuchnia.pl
    UlubionaKuchnia.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    UlubionaKuchnia.pl
    Buraczki zasmażane

    Buraczki zasmażane 2100

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Hiszpański dip chlebowo - pomidorowy

    Hiszpański dip chlebowo - pomidorowy 57