Dip czosnkowo-ziemniaczany z octem z białego wina

67 kliknięć
16.02.2013
blog: Camillagryzie

Przepis: Dip czosnkowo-ziemniaczany z octem z białego wina

Składniki: 2 ziemniaki 5 dużych, świeżych ząbków czosnku szczypta soli morskiej 1 żółtko 100 ml oliwy z oliwek świeżo zmielony czarny pieprz 3 łyżeczki octu z białego wina Przygotowanie: 1. Ziemniaki ugotować w łupinkach do miękkości. Obrać czosnek i razem z dolą utrzeć w moździerzu. Dodać żółtko i wszystko bardzo dobrze wymieszać. 2. Powoli wlewać oliw (dosłownie po kropelce), przez cały czas ucierając tłuczkiem. Żółtko...

Zobacz także przepisy na:

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Hiszpański dip chlebowo - pomidorowy

    Hiszpański dip chlebowo - pomidorowy 32

    wiosenka27
    wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksplozja smaku
    Ocet malinowy

    Ocet malinowy 231

    UlubionaKuchnia.pl
    UlubionaKuchnia.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    UlubionaKuchnia.pl
    Buraczki zasmażane

    Buraczki zasmażane 2043