Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili

63 kliknięcia
28.10.2015
blog: Moja smaczna kuchnia

Przepis: Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili

Ricotta świetnie sprawdza się nie tylko w wersji na słodko. Włoski ser, jeden z moich ulubionych, podałam wczoraj jako dip, do pierogów ze szpinakiem. Delikatny ser, kremowy, w połączeniu z cytrusową skórką, płatkami chili i ziarenkami chili to rzeczywiście był dobry pomysł! Taki dip można wykorzystać do pieczywa, przekąsek włoskich lub nadziać ravioli i inne nie tylko włoskie pierogi. Pieczona ricotta to prawdziwe niebo w...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Aneta Klimecka
    Aneta Klimecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja smaczna kuchnia
    Pasty i dipy

    Pasty i dipy 39

    Facet z nożem
    Facet z nożem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Facet z nożem
    dip #1 #2 i #3

    dip #1 #2 i #3 152

    Aneta Klimecka
    Aneta Klimecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja smaczna kuchnia
    Podpłomyki

    Podpłomyki 225