Dobra i szybka zupa z soczewicy

151 kliknięć
11.03.2016
blog: niebo na talerzu

Przepis: Dobra i szybka zupa z soczewicy

Czerwona soczewica gotuje się ok.15-20 minut, zielona nieco dłużej. Dlatego przepis jest bardzo łatwy. Nie ma potrzeby robić wywaru, a dodatek mięsa nie jest konieczny. Soczewica znakomicie zastępuje białko zwierzęce, ma dużo wapnia, żelaza i potasu, a także kwasu foliowego. Ta zupa może być zatem zupełnie bezmięsna, choć dodatek plasterka usmażonego na chrupko bekonu może być dodatkowym wabikiem dla sceptycznie...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Smak Zdrowia
    Smak Zdrowia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak Zdrowia
     Zupa z czerwonej soczewicy

    Zupa z czerwonej soczewicy 133

    ulcik
    ulcik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia na wzgórzu
    Szybka zupa z soczewicą

    Szybka zupa z soczewicą 27

    wiosenka27
    wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksplozja smaku
    Zupa z soczewicy

    Zupa z soczewicy 94

    Zdrowsza Kuchnia
    Zdrowsza Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zdrowsza Kuchnia
    Gołąbki wegetariańskie

    Gołąbki wegetariańskie 1390

    jem korzonki
    jem korzonki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jem korzonki
    Dobra zupa z soczewicy

    Dobra zupa z soczewicy 260