Dolma – Gołąbki z Baraniną Zawijane w Liściu Oliwnym

72 kliknięcia
02.10.2017
blog: Harmonia Ciała i Umysłu

Przepis: Dolma – Gołąbki z Baraniną Zawijane w Liściu Oliwnym

Dolma rarytas śródziemnomorski ( serwowany w Grecji, ale również i na Bałkanach czy w rejonach Dalekiego Wschodu) odpowiednik gołąbka, lecz zawijany w liściu oliwnym. Idealny na przystawkę. Smakuje pysznie z jogurtowym sosem, lub też i solo. Dolma z baraniną to połączenie różnych smaków słodkiego cynamonu, ciepłego i lekko cytrynowego kminu rzymskiego, świeżej mięty i oregano. Zawinięte w iście mięso, gotowane jest w...

Zobacz także przepisy na:

    baaaraneeek
    baaaraneeek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ALBA
    Gołąbki bez zawijania

    Gołąbki bez zawijania 15799

    Ilona/Albertos
    Ilona/Albertos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Pod Lipami
    Gołąbki bez zawijania...

    Gołąbki bez zawijania... 5063

    Nina
    Nina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nina w kuchni
    Gołąbki zawijane w liście botwinki

    Gołąbki zawijane w liście botwinki 135

    mariagotuje
    mariagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MariaGotuje.pl
    Gołąbki

    Gołąbki 375