Dolma – Gołąbki z Baraniną Zawijane w Liściu Oliwnym

56 kliknięć
02.10.2017
blog: Harmonia Ciała i Umysłu

Przepis: Dolma – Gołąbki z Baraniną Zawijane w Liściu Oliwnym

Dolma rarytas śródziemnomorski ( serwowany w Grecji, ale również i na Bałkanach czy w rejonach Dalekiego Wschodu) odpowiednik gołąbka, lecz zawijany w liściu oliwnym. Idealny na przystawkę. Smakuje pysznie z jogurtowym sosem, lub też i solo. Dolma z baraniną to połączenie różnych smaków słodkiego cynamonu, ciepłego i lekko cytrynowego kminu rzymskiego, świeżej mięty i oregano. Zawinięte w iście mięso, gotowane jest w...

Zobacz także przepisy na:

    mariagotuje
    mariagotuje
    Gołąbki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gołąbki

    Gołąbki 369