Dolma – Gołąbki z Baraniną Zawijane w Liściu Oliwnym

46 kliknięć
02.10.2017
blog: Harmonia Ciała i Umysłu

Przepis: Dolma – Gołąbki z Baraniną Zawijane w Liściu Oliwnym

Dolma rarytas śródziemnomorski ( serwowany w Grecji, ale również i na Bałkanach czy w rejonach Dalekiego Wschodu) odpowiednik gołąbka, lecz zawijany w liściu oliwnym. Idealny na przystawkę. Smakuje pysznie z jogurtowym sosem, lub też i solo. Dolma z baraniną to połączenie różnych smaków słodkiego cynamonu, ciepłego i lekko cytrynowego kminu rzymskiego, świeżej mięty i oregano. Zawinięte w iście mięso, gotowane jest w...

Zobacz także przepisy na:

    baaaraneeek
    baaaraneeek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ALBA
    Gołąbki bez zawijania

    Gołąbki bez zawijania 15085

    mariagotuje
    mariagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MariaGotuje.pl
    Gołąbki

    Gołąbki 365

    SmakoWirówka
    SmakoWirówka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowirówka
    Gołąbki bez zawijania

    Gołąbki bez zawijania 5676