Dolma po turecku z polskim podbiałem

52 kliknięcia
23.07.2015
blog: Gotowanie w Garnku Rzymskim

Przepis: Dolma po turecku z polskim podbiałem

W tradycyjnym przepisie dolmę zawija się w liście winogron. A że my takie nie koniecznie mamy, to szukamy łatwiejszych rozwiązań. W Polsce podbiał rośnie wszędzie i na pewno jeśli dowiemy się jak wygląda, znajdziemy go bez trudu. Do dolmy potrzebujemy świeżych liści podbiału, lub też takich, które sobie uprzednio zaprawiliśmy w solance z odrobiną octu. Mając świeże liście podbiału musimy je ugotować w wodzie z solą. Możemy...

Zobacz także przepisy na:

    netqa86
    netqa86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cupcakefactory
    Tureckie półksiężyce

    Tureckie półksiężyce 1439

    emilia
    emilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Turcja od kuchni
    Tureckie korniszony

    Tureckie korniszony 1093

    emilia
    emilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Turcja od kuchni
    Tureckie kiszonki

    Tureckie kiszonki 1263

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Suszymy podbiał pospolity

    Suszymy podbiał pospolity 179

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Tureckie półksiężyce

    Tureckie półksiężyce 1404