Domowe błyskawiczne pesto alla siciliana (pesto rosso - czerwone)

156 kliknięć
31.07.2014
blog: Kuchnia z wyrakiem

Domowe błyskawiczne pesto alla siciliana (pesto rosso - czerwone)

Jakiś czas temu proponowaliśmy przepis na zielone pesto z Genui. Dziś czerwony odpowiednik z Sycylii, z pomidorami suszonymi na słoneczku :). Pesto nadaje się do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych dań. Nie należy go podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku. Okres trwałości pesto po otwarciu wynosi około tygodnia; w razie potrzeby można je zamrozić lub z góry zalać ok. centymetrową...

Zobacz także:

    mariwanna
    mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obiad gotowy!
    Pasta alla norma (siciliana)

    Pasta alla norma (siciliana) 41

    kathi
    kathi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wyzwania kuchenne
    Makaron z czerwonym pesto

    Makaron z czerwonym pesto 524

    gotoewa
    gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki Ewy
    Kotlety mielone z czerwonym pesto

    Kotlety mielone z czerwonym pesto 43