Domowe błyskawiczne pesto alla siciliana (pesto rosso - czerwone)

156 kliknięć
31.07.2014
blog: Kuchnia z wyrakiem

Przepis: Domowe błyskawiczne pesto alla siciliana (pesto rosso - czerwone)

Jakiś czas temu proponowaliśmy przepis na zielone pesto z Genui. Dziś czerwony odpowiednik z Sycylii, z pomidorami suszonymi na słoneczku :). Pesto nadaje się do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych dań. Nie należy go podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku. Okres trwałości pesto po otwarciu wynosi około tygodnia; w razie potrzeby można je zamrozić lub z góry zalać ok. centymetrową...

Zobacz także przepisy na:

    justylla
    justylla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Readeat.pl
    Pesto rosso

    Pesto rosso 409

    paulak
    paulak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Fabryka Smaku
    Pesto

    Pesto 6048

    konsti
    konsti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apparecchiamo?
    Pesto rosso

    Pesto rosso 701

    Codziennik kuchenny
    Codziennik kuchenny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Codziennik Kuchenny
    Pesto rosso

    Pesto rosso 735

    Vin
    Vin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Co tak pachnie?
    Pesto rosso

    Pesto rosso 87

    3 CYTRYNY
    3 CYTRYNY Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zbieram Liście
    Pączki i oponki

    Pączki i oponki 195

    Upichcona Agnieszka
    Upichcona Agnieszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Upichcona
    Domowe Pesto Rosso!

    Domowe Pesto Rosso! 69