Domowe błyskawiczne pesto alla siciliana (pesto rosso - czerwone)

157 kliknięć
31.07.2014
blog: Kuchnia z wyrakiem

Przepis: Domowe błyskawiczne pesto alla siciliana (pesto rosso - czerwone)

Jakiś czas temu proponowaliśmy przepis na zielone pesto z Genui. Dziś czerwony odpowiednik z Sycylii, z pomidorami suszonymi na słoneczku :). Pesto nadaje się do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych dań. Nie należy go podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku. Okres trwałości pesto po otwarciu wynosi około tygodnia; w razie potrzeby można je zamrozić lub z góry zalać ok. centymetrową...

Zobacz także przepisy na:

    justylla
    justylla
    Pesto rosso
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pesto rosso

    Pesto rosso 418

    Vin
    Vin
    Pesto rosso
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pesto rosso

    Pesto rosso 90

    paulak
    paulak
    Pesto
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pesto

    Pesto 6107

    3 CYTRYNY
    3 CYTRYNY
    Pączki i oponki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pączki i oponki

    Pączki i oponki 201

    Codziennik kuchenny
    Codziennik kuchenny
    Pesto rosso
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pesto rosso

    Pesto rosso 744

    konsti
    konsti
    Pesto rosso
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pesto rosso

    Pesto rosso 713