Domowe błyskawiczne pesto alla siciliana (pesto rosso - czerwone)

160 kliknięć
31.07.2014
blog: Kuchnia z wyrakiem

Przepis: Domowe błyskawiczne pesto alla siciliana (pesto rosso - czerwone)

Jakiś czas temu proponowaliśmy przepis na zielone pesto z Genui. Dziś czerwony odpowiednik z Sycylii, z pomidorami suszonymi na słoneczku :). Pesto nadaje się do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych dań. Nie należy go podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku. Okres trwałości pesto po otwarciu wynosi około tygodnia; w razie potrzeby można je zamrozić lub z góry zalać ok. centymetrową...

Zobacz także przepisy na:

    justylla
    justylla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Readeat.pl
    Pesto rosso

    Pesto rosso 433

    paulak
    paulak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Fabryka Smaku
    Pesto

    Pesto 6137

    3 CYTRYNY
    3 CYTRYNY Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zbieram Liście
    Pączki i oponki

    Pączki i oponki 207

    Codziennik kuchenny
    Codziennik kuchenny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Codziennik Kuchenny
    Pesto rosso

    Pesto rosso 762

    konsti
    konsti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apparecchiamo?
    Pesto rosso

    Pesto rosso 728