Domowe parowańce / kluski na parze / pampuchy

299 kliknięć
05.04.2017
blog: Kultura Kulinarna

Przepis: Domowe parowańce / kluski na parze / pampuchy

Obiad na słodko – czemu nie Tym drożdżowym, mięciutkim, puchatym kluskom mało kto się oprze. Są wspaniałe! I nie takie trudne na jakie wyglądają. Domowe parowańce: 1 opakowanie suchych drożdży, 500 g mąki pszennej + do podsypywania, 2 żółtka, 2 szklanki ciepłego mleka, szczypta soli, 1/3 szklanki cukru. Mąkę wymieszać z drożdżami i solą. W innej misce żółtka ubić z cukrem. Kogel-mogel dodać do mąki, powoli wlewać też ciepłe...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Beatrice
    Beatrice Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia w zieleni
    Kluski na parze (pampuchy)

    Kluski na parze (pampuchy) 4242

    RainDrop
    RainDrop Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Passionfruit
    Parzaki, pampuchy, kluski na parze

    Parzaki, pampuchy, kluski na parze 3479

    PatiGotuje
    PatiGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PatiGotuje
    Kluski na parze – pampuchy

    Kluski na parze – pampuchy 856

    Domowe Wypieki
    Domowe Wypieki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowe Wypieki
    KLUSKI NA PARZE (PAMPUCHY)

    KLUSKI NA PARZE (PAMPUCHY) 6790