Domowy likier jajeczny

1174 kliknięcia
30.10.2013
blog: Time4Cooking

Przepis: Domowy likier jajeczny

Kochani! Likieru z żółtek, lub jak też wolicie – ajerkoniaku chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Ja najbardziej lubię go w wersji domowej, mocno kremowy, gęsty – najlepszy wyjadany łyżeczką. Advokat jest prosty w przygotowaniu, a jeśli boicie się surowych jajek wystarczy zachować środki ostrożności polegające na sparzeniu skorupek jajek wodą o temperaturze 60-70 stopni. Przepis ten pochodzi z magicznego zeszytu Mamy A.,...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    sylwia1992
    sylwia1992 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zdrowo-dietetycznie
    Domowy likier jajeczny

    Domowy likier jajeczny 812

    odkuchnii
    odkuchnii Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Time4Cooking
    Domowy likier jajeczny

    Domowy likier jajeczny 1174