Dorada pieczona w soli

115 kliknięć
13.10.2017
blog: Kuchnia w Formie

Przepis: Dorada pieczona w soli

Najprostszy sposób na przygotowanie ryby. Ryby, która będzie zawsze soczysta. We Włoszech w ten sposób przygotowuje się doradę, ale równie dobrze możecie w ten sposób przygotować rodzimego pstrąga lub makrelę. Warunek jest jeden – ryba musi być w całości, z głową (tusza), aby jak najmniejsza powierzchnia była narażona na bezpośredni kontakt z solą. W środek dajcie to, co lubicie: zioła, czosnek, cytrynę. Nie bójcie się, że...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    krowusia
    krowusia
    Dorada pieczona
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorada pieczona

    Dorada pieczona 2210

    Beta
    Beta
    Dorada pieczona w soli
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorada pieczona w soli

    Dorada pieczona w soli 194

    Dusia
    Dusia
    Pieczona dorada
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczona dorada

    Pieczona dorada 2089

    Kasieńka
    Kasieńka
    Pieczona dorada
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczona dorada

    Pieczona dorada 4528

    kabka
    kabka
    Dorada pieczona w soli
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorada pieczona w soli

    Dorada pieczona w soli 89