Dorsz po włosku na polską Wigilię – dlaczego nie? Filet z dorsza pod kruszonką z orzechów włoskich.

879 kliknięć
21.12.2014
blog: La dolce Vita!

Przepis: Dorsz po włosku na polską Wigilię – dlaczego nie? Filet z dorsza pod kruszonką z orzechów włoskich.

Dlaczego chciałabym Wam polecić dorsza po włosku na polską Wigilię? Jest to przede wszystkim przepis dedykowany tym, którzy do wielbicieli karpia nie należą (ja przyznaję, że zasilam to zacne grono). Jeżeli przeszkadza Wam smak karpia lub podobnie jak ja, nie akceptujecie uderzeniowej dawki ości w rybie, przygotujcie w tym roku dorsza. Wraz z łososiem są uważane za ryby z najmniejszą liczbą ości, idealne np. dla małych...

Zobacz także przepisy na:

    Estragonka
    Estragonka
    Dorsz w orzechach
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorsz w orzechach

    Dorsz w orzechach 293

    DominikaD
    DominikaD
    Ryba po włosku
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ryba po włosku

    Ryba po włosku 152

    ao12
    ao12
    Strudel z dorszem.
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Strudel z dorszem.

    Strudel z dorszem. 158

    nutkasmaku
    nutkasmaku
    Dorsz z warzywami
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorsz z warzywami

    Dorsz z warzywami 385