Dorsz – wartościowe źródło białka, witamin i kwasów omega-3

25 kliknięć
30.06.2017
blog: Moja smaczna kuchnia

Przepis: Dorsz – wartościowe źródło białka, witamin i kwasów omega-3

Dorsz atlantycki należący do rodziny Gadidae (dorszowatych) zamieszkuje zimne wody Oceanu Atlantyckiego. Ryba charakteryzująca się białym, delikatnym i zwartym mięsem od stuleci była ważnym składnikiem diety i towarem handlowym mieszkańców południowej Europy. Dorsz jako ryba o subtelnym smaku daje się przyrządzić na wiele różnych sposobów i z powodzeniem zastępuje mięsne potrawy. A cenne składniki odżywcze dorsza...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    create.healthy.beauty
    create.healthy.beauty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    create-healthy-beauty
    Rybka! :)

    Rybka! :) 71

    Dbamocud
    Dbamocud Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dbam o CUD
    Ryba (tylko) od święta?

    Ryba (tylko) od święta? 58

    Na Dokładkę
    Na Dokładkę Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Na Dokładkę
    DORSZ SMAŻONY sauté

    DORSZ SMAŻONY sauté 2907

    storczyk
    storczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje gotowanie
    "Dorsz po grecku"

    "Dorsz po grecku" 535

    nutristrefa
    nutristrefa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    NutriStrefa
    Ryba po włosku

    Ryba po włosku 41