Dosa - indyjski naleśnik (Vegan)

114 kliknięć
05.08.2017
blog: Parsley, Sage, Rosemary and me

Przepis: Dosa - indyjski naleśnik (Vegan)

Dosa to indyjskie cienkie naleśniki. Przygotowuje się je z ryżu oraz urad dalu. Ponieważ nie jest ona powszechnie dostępna w Polce, przygotowałam je z użyciem soczewicy. I fajnie wyszło, dosy nabrały ładnego koloru. Składniki: 3/4 szklanki ryżu 3/4 szklanki soczewicy sól Przygotowanie: Ryż i soczewicę zalej wodą i namocz przez kilka godzin. Po tym czasie zmiksuj bardzo dokładnie. Dodaj sól. Jeśli ciasto jest zbyt gęste...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    KUKBUK
    KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KUKBUK
    Wakacje na weganie – dokąd jechać?

    Wakacje na weganie – dokąd jechać? 14

    kimek
    kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak Indii
    Chutney kokosowy (Coconut Chutney)

    Chutney kokosowy (Coconut Chutney) 163

    kimek
    kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak Indii
    Naleśniki dosa (Dosa)

    Naleśniki dosa (Dosa) 368

    Harmonia smaku
    Harmonia smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Harmoniasmaku
    (bez tytułu)

    (bez tytułu) 133

    czapata
    czapata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cocina de la Mamacita de Bożenka
    Szamanko.

    Szamanko. 364