Drożdżowe babeczki z rabarbarem i kruszonką

32 kliknięcia
19.05.2017
blog: Kuchnia Carrie

Przepis: Drożdżowe babeczki z rabarbarem i kruszonką

Pierwszy w tym sezonie rabarbar z ogródka postanowiłam wykorzystać do upieczenia drożdżowych babeczek z kruszonką. Są one mięciutki, mają maślany zapach i lekko kwaskowaty smak, za sprawą rabarbaru. Dość dobrze zachowują świeżość, więc nawet po trzech dniach są miękkie. Ale oczywiście najlepiej smakują zaraz po wyjęciu z piekarnika, gdy są jeszcze ciepłe:) Składniki na 24 babeczki: ciasto: 2 szklanki mąki pszennej typ 650...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Antenka
    Antenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smaczny kąsek
    Przepisy z rabarbarem

    Przepisy z rabarbarem 277

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Przepisy na słodkości

    Przepisy na słodkości 7821

    NaStole.pl
    NaStole.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    NaStole.pl
    Babeczki drożdżowe z kruszonką

    Babeczki drożdżowe z kruszonką 370

    Kuchnia w Formie
    Kuchnia w Formie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia w Formie
    Przepisy z rabarbarem

    Przepisy z rabarbarem 162