Drożdżowe bułeczki z makiem i kruszonką

28 kliknięć
22.11.2017
blog: szpileczkiibabeczki

Przepis: Drożdżowe bułeczki z makiem i kruszonką

Drożdżowe bułeczki z makiem i kruszonką 4 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru, 20 dag drożdży, 2 jajka, 1 szklanka mleka, 8 łyżek oleju. 850 g masy makowej Helio, Kruszonka 100 g masła, 200 g mąki, 100 g cukru brązowego. Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejce. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na: