drożdżowe ślimaczki z kremem jajecznym i rodzynkami

66 kliknięć
29.03.2013
blog: ewolucja w kuchni

Przepis: drożdżowe ślimaczki z kremem jajecznym i rodzynkami

Rozkoszne drożdżowe ślimaczki. do schrupania rano, w biegu, do kawy, na podwieczorek i przed północą, kiedy dopadnie nocna 'ochotka' na coś słodkiego. Jeśli nie zagniata się ich ręcznie, nie trwa to aż tak koszmarnie długo, tylko czas oczekiwania na wyrośnięcie ciasta jest dość długi. Jeśli chcemy je mieć na niezbyt późną kolację to najlepiej wziąć się do pracy około 15. składniki; dwie szklanki mąki pszennej, trzy...

Zobacz także przepisy na:

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6532