Drożdżowy warkocz z ciasta brioche, z serem i żurawiną

79 kliknięć
18.03.2016
blog: Karo In The Kitchen

Przepis: Drożdżowy warkocz z ciasta brioche, z serem i żurawiną

Brioche to francuska odmiana ciasta drożdżowego ze sporą ilością masła. To ciasto jest bardzo delikatne, wilgotne, maślane – wyrośnięte jak klasyczna drożdżówka i leciutko kruche jednocześnie. Z nadzieniem serowym i żurawiną, zaplecione w warkocz, prezentuje się i smakuje wybornie. CIASTO Ciasto jest dosyć lepkie i tłuste, warto zrobić je robotem kuchennym, w innym wypadku będzie wymagało częstego zeskrobywania fragmentów...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Evenka
    Evenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Arabeska
    Drożdżowy warkocz z serem

    Drożdżowy warkocz z serem 112