Duszony bakłażan z pomidorami, chili i kolendrą

87 kliknięć
16.08.2016
blog: Magazyn Kuchenny

Przepis: Duszony bakłażan z pomidorami, chili i kolendrą

Duszony bakłażan z pomidorami, chili i kolendrą to smaczne, warzywne danie rodem z Indii. Bakłażana najpierw opiekamy nad ogniem, tak, by jego skórka mocno się spiekła i zrobiła praktycznie czarna. Dzięki temu cały bakłażan przejdzie smakiem i zapachem wędzonki. Gdy lekko przestygnie, obieramy go i kroimy w kostkę, a potem dusimy z podsmażoną cebulą, pomidorami i oraz chili. Dajemy tyle świeżej papryczki chili, ile lubimy...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Adżapsandali

    Adżapsandali 407

    iwa643
    iwa643 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MojaKuchniaMalutka
    Wegetariańskie chili

    Wegetariańskie chili 896

    olive thym &
    olive thym & Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Olive Thyme & ...
    CURRY Z BAKŁAŻANÓW

    CURRY Z BAKŁAŻANÓW 64