dyniowe pierogi z ricottą i szałwią

55 kliknięć
10.11.2014
blog: ogrody babilonu

Przepis: dyniowe pierogi z ricottą i szałwią

Dynia jest zdecydowaną królową jesieni, to pękate warzywo idealnie więc pasuje do jesiennej wersji pierogów na cztery pory roku lepionych z Marzenką, Małgosią, Magdą i Aluchą. Ciasto na bazie dyniowego puree, mąki i jajka nadziane delikatnym nadzieniem z ricotty podane w towarzystwie szałwiowego masła jest pyszne. Dyniowe pierogi z ricottą i szałwią to moja propozycja pierogów na cztery pory roku - jesień. 250 g ricotty 1...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Anna Małek
    Anna Małek
    Sałatka jesienna
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sałatka jesienna

    Sałatka jesienna 970

    Anna Małek
    Anna Małek
    Zupa kurkowa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zupa kurkowa

    Zupa kurkowa 468

    Anna Małek
    Anna Małek
    Makaron z dynią
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Makaron z dynią

    Makaron z dynią 360

    Anna Małek
    Anna Małek
    Zupa groszkowa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zupa groszkowa

    Zupa groszkowa 514

    Anna Małek
    Anna Małek
    Żurek
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Żurek

    Żurek 400