Dżem z czerwonych porzeczek II

99 kliknięć
02.08.2017
blog: Prosto bez glutenu

Dżem z czerwonych porzeczek II

Ten sposób na przygotowanie dżemu porzeczkowego był w książce z przepisami na domowe przetwory, w której był także przepis na konfiturę z czarnej porzeczki. Porzeczki zasypujemy cukrem, odstawiamy na kilka godzin, albo na noc, a potem gotujemy dżem. U mnie gotowanie dżemu trwało dłużej, dżem gotował się jeszcze następnego dnia, aby zgęstniał. Składniki 1 kg czerwonych porzeczek 0,3 kg cukru Porzeczki: myjemy, usuwamy...

Zobacz także:

    bistro mama
    bistro mama Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    bistro mama
    Dżem z czerwonych porzeczek

    Dżem z czerwonych porzeczek 345

    adazgajewska
    adazgajewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ada w kuchni
    Dżem z czerwonej porzeczki

    Dżem z czerwonej porzeczki 1403

    madlene17
    madlene17 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    My simple kitchen
    Sok z czerwonych porzeczek

    Sok z czerwonych porzeczek 870

    Venidle
    Venidle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Venidle
    Dżem z czerwonych porzeczek

    Dżem z czerwonych porzeczek 12226

    mopswkuchni
    mopswkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mops w kuchni
    Dżem z czerwonych porzeczek

    Dżem z czerwonych porzeczek 8092

    KOLORgotowania
    KOLORgotowania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kolorgotowania.pl
    Czerwone porzeczki

    Czerwone porzeczki 66