DZICZYZNA – aromatyczny smak lasu

104 kliknięcia
04.09.2016
blog: Kuchnia Pełna Seksu

Przepis: DZICZYZNA – aromatyczny smak lasu

Zanim ludzkość udomowiła zwierzęta na porządku dziennym były polowania na zwierzynę łowną. Nawet gdy nauczono się hodować zwierzęta dziczyzna nadal pozostawała uzupełnieniem diety. Mało kto jednak wie, że dziczyzna uważana była za afrodyzjak. Takie szczególne właściwości przypisywano np. jeleniom i dzikiemu ptactwu, zwłaszcza kuropatwom i bażantom. Należało podawać je pieczone, podlane sosem, w którego skład wchodziły...

Zobacz także przepisy na:

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Pasztet z dziczyzny

    Pasztet z dziczyzny 1680

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Kuchnia myśliwska – Darz Bór!

    Kuchnia myśliwska – Darz Bór! 1151

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Kiełbasa z dzika

    Kiełbasa z dzika 2641

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Zupa gulaszowa z dziczyzny

    Zupa gulaszowa z dziczyzny 1389

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Faszerowane kanie

    Faszerowane kanie 6276

    majczaneczka
    majczaneczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paapilotkaa
    Czarny las

    Czarny las 4445