Dzień serowara - Ricotta

131 kliknięć
09.03.2014
blog: KuchniaGucia

Przepis: Dzień serowara - Ricotta

Przy produkcji sera pozostaje bardzo dużo serwatki, którą koniecznie trzeba wykorzystać np. do produkcji Ricotty wg http://ziolowyzakatek.com.pl/ricotta/ Składniki: serwatka4.5-5 litra mleko, najlepiej pełnotłuste, pasteryzowane w niskiej temperaturze (1 – 1.5 litra) - użyłem z kartonu 2-3 łyżki octu winnego (5% kwasowości) opcjonalnie: kultury bakterii mezofilnych Serwatkę podgrzewamy z mlekiem do temperatury 90 stopni –...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    sylviimint
    sylviimint Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    lemon curd sylvii
    (bez tytułu)

    (bez tytułu) 306

    Just My Delicious
    Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Just My Delicious
    Ricotta Domowy Ser

    Ricotta Domowy Ser 84

    ElaD
    ElaD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wposzukiwaniuslowlife.blogspot.com
    Ser ricotta salata

    Ser ricotta salata 100

    Gucio
    Gucio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KuchniaGucia
    Dzień serowara - Ser Korycińki

    Dzień serowara - Ser Korycińki 116

    sylviimint
    sylviimint Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    lemon curd sylvii
    DETOKS CUKROWY DZIEŃ TRZECI

    DETOKS CUKROWY DZIEŃ TRZECI 280

    Jagoda
    Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magia w kuchni
    Domowa ricotta z serwatki

    Domowa ricotta z serwatki 3054

    sylviimint
    sylviimint Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    lemon curd sylvii
    DETOKS CUKROWY TRZECI DZIEŃ

    DETOKS CUKROWY TRZECI DZIEŃ 222

    Gucio
    Gucio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KuchniaGucia
    Dzień serowara - Ricotta

    Dzień serowara - Ricotta 131