EMPANADAS  - PIEROGI   Z    MIĘSEM    PIECZONE   W    PIEKARNIKU

564 kliknięcia
16.01.2015
blog: Kulinarne fantazje Marioli

Przepis: EMPANADAS - PIEROGI Z MIĘSEM PIECZONE W PIEKARNIKU

Empanadas to pierogi kuchni argentyńskiej, nadziewane różnymi farszami ale przeważnie mięsem z warzywami. Pierogi są duże a piecze się je w piekarniku lub głębokim oleju. Podajemy z ostrym sosem chilli lub zjadamy same. SKŁADNIKI NA CIASTO : 2 i 1/2 szklanki maki pszennej 4 łyżki oliwy z oliwek Manini classico extra vergine 1 jajko 1/2 szklanki ciepłej wody 20 g drożdży 1 płaska łyżeczka soli...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    kawa
    kawa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tylko Spróbuj
    Pierogi pieczone z mięsem

    Pierogi pieczone z mięsem 744

    jestsmak
    jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jest Smak
    Empanadas

    Empanadas 1015

    misiapat
    misiapat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Food Haven
    Empanadas.

    Empanadas. 1299