Empanadas z cielęciną i warzywami

88 kliknięć
22.05.2017
blog: tajemnicesmaku.pl

Przepis: Empanadas z cielęciną i warzywami

Empanadas, czyli kruche pierożki pieczone lub smażone na głębokim tłuszczu. Możemy je nadziewać rozmaitymi farszami, od mięsnych, serowych, warzywnych, rybnych do owocowych na słodko. Zainspirowałyśmy się przepisem na empanadas* z Chile, gdzie stanowią tradycyjny, spożywany w Wielkanoc posiłek. Zamieniłyśmy tylko wołowinę na cielęcinę. Trudno jest nam określić pochodzenie empanadas, prawdopodobnie wywodzą się z Hiszpanii?...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    MilionSmakow
    MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Milion Smaków
    Duszona cielęcina z warzywami

    Duszona cielęcina z warzywami 12482

    gotoewa
    gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki Ewy
    Pieczona cielęcina z warzywami

    Pieczona cielęcina z warzywami 2717

    pookcook
    pookcook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pookcook
    Cielęcina z warzywami

    Cielęcina z warzywami 1115

    Tapenda.pl
    Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tapenda
    Gulasz z cielęciny z ziemniakami

    Gulasz z cielęciny z ziemniakami 8254

    misiapat
    misiapat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Food Haven
    Empanadas.

    Empanadas. 1226

    gosiaG
    gosiaG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ekologicznakuchnia
    cielęcina w sosie własnym

    cielęcina w sosie własnym 6338

    carmona
    carmona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Blog Carmona Tapas Bar
    Empanadas Chileanas

    Empanadas Chileanas 450