Empanadas z cielęciną i warzywami

92 kliknięcia
22.05.2017
blog: tajemnicesmaku.pl

Przepis: Empanadas z cielęciną i warzywami

Empanadas, czyli kruche pierożki pieczone lub smażone na głębokim tłuszczu. Możemy je nadziewać rozmaitymi farszami, od mięsnych, serowych, warzywnych, rybnych do owocowych na słodko. Zainspirowałyśmy się przepisem na empanadas* z Chile, gdzie stanowią tradycyjny, spożywany w Wielkanoc posiłek. Zamieniłyśmy tylko wołowinę na cielęcinę. Trudno jest nam określić pochodzenie empanadas, prawdopodobnie wywodzą się z Hiszpanii?...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    carmona
    carmona
    Empanadas Chileanas
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Empanadas Chileanas

    Empanadas Chileanas 456

    pookcook
    pookcook
    Cielęcina z warzywami
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cielęcina z warzywami

    Cielęcina z warzywami 1121

    Bernadetta
    Bernadetta
    Gulasz z cielęciny
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gulasz z cielęciny

    Gulasz z cielęciny 9395

    misiapat
    misiapat
    Empanadas.
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Empanadas.

    Empanadas. 1288