Empanadas z mięsem wołowym

255 kliknięć
18.09.2015
blog: chwycwidelec.blogspot.com

Przepis: Empanadas z mięsem wołowym

Empanadas to meksykańskie pierożki z ciasta kruchego nadziewane zazwyczaj mięsnym farszem z ddatkiem warzyw i sera, smażone lub pieczone na blaszce. Idealne jako danie na ciepło lub tak jak lubię najbardziej na zimno jako przekąska. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki, 150 g zimnego masła, 1 łyżeczka soli, 1 jajko, 1 łyżka śmietany. Składniki na nadzienie: 400 g wołowego mięsa mielonego, 1 papryka, 1 cebula, 1 papryczka...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    kuchcik8
    kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Pokoleń
    ligawa, mięso wołowe

    ligawa, mięso wołowe 7107

    jemto
    jemto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jemto
    Taco z mielonym mięsem wołowym

    Taco z mielonym mięsem wołowym 1606

    brzozka13
    brzozka13 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kluski z serem
    Policzki wołowe

    Policzki wołowe 12932

    deptusia
    deptusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kurpinka gotuje
    zrazy wołowe z mielonym mięsem

    zrazy wołowe z mielonym mięsem 2291

    Wyraczynka
    Wyraczynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia z wyrakiem
    Empanadas w stylu Hidalgo

    Empanadas w stylu Hidalgo 238