Farinata, włoski placek z ciecierzycy (Pizza bezglutenowa, bez drożdży)

108 kliknięć
25.11.2016
blog: Chilli, czosnek i oliwa - blog o kuchni śródziemnomorskiej

Przepis: Farinata, włoski placek z ciecierzycy (Pizza bezglutenowa, bez drożdży)

Dziś pokażę Wam, jak w prosty sposób zrobić bezglutenowy spód do pizzy. Dobrze wiecie, że daleko trzymam się od skomplikowanych przepisów i długich list nietypowych składników, dlatego receptury bazujące na wymieszaniu ze sobą kilku mąk bezglutenowych nie są dla mnie. W zamian zdradzę Wam pewien patent zaczerpnięty z kuchni śródziemnomorskiej. Farinata to wywodzący się z kuchni liguryjskiej placek z mąki z ciecierzycy....

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    SycyliaSi
    SycyliaSi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    SycyliaSi!
    FARINATA - WŁOSKI PLACEK

    FARINATA - WŁOSKI PLACEK 316

    Facet i Kuchnia
    Facet i Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FACET I KUCHNIA
    Socca z brukselką

    Socca z brukselką 55

    croquante
    croquante Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    food²
    Socca - nicejski placek z ciecierzycy

    Socca - nicejski placek z ciecierzycy 143

    smakologia
    smakologia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakologia
    Włoska wyprawa smaku Smakologii

    Włoska wyprawa smaku Smakologii 120