Fasolka szparagowa maślana na lekki obiad lub podwieczorek

203 kliknięcia
16.07.2014
blog: Programistka w kuchni

Przepis: Fasolka szparagowa maślana na lekki obiad lub podwieczorek

Już od kilku dni na działce pojawiła się pierwsza fasolka szparagowa. Postanowiłam przyrządzić ją na maślano. Składniki dla 2 osób: fasolka szparagowa świeża ( około 700 g) masło ( około 50 g) bułka tarta ( około 6 łyżek) sól morska ( 1 czubata łyżka ) Około 800 g świeżej fasolki szparagowej obcinamy z obu końcówek. Następnie fasolę dokładnie myjemy w letniej wodzie. Wrzucamy do garnka. Zalewamy zimną wodą, tak aby fasola...

Zobacz także przepisy na:

    ugorecka
    ugorecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Niedzielne Obiadki
    Fasolka szparagowa

    Fasolka szparagowa 736

    ilka_86
    ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Uwielbiam gotować!
    Fasolka szparagowa po grecku

    Fasolka szparagowa po grecku 557

    akruka
    akruka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie Mi
    Fasolka szparagowa z sezamem

    Fasolka szparagowa z sezamem 1294

    mufinka79
    mufinka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchnia na obcasach
    Fasolka szparagowa w occie

    Fasolka szparagowa w occie 1800

    plaszka
    plaszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    płaszkowo
    Fasolka szparagowa w sezamie

    Fasolka szparagowa w sezamie 415