Fasolka szparagowa z czosnkowo cytrynową nutą

35 kliknięć
23.06.2017
blog: Moje Wypieki I Nie Tylko

Przepis: Fasolka szparagowa z czosnkowo cytrynową nutą

Fasolka szparagowa, to krynica witamin i składników mineralnych oraz źródło szerokiego zastosowania kulinarnego. Nie każdy wie, że nie wolno jej spożywać na surowo, ponieważ zawiera fazynę – toksyczne białko roślinne (toksalbuminę), które zostaje zneutralizowane dopiero podczas gotowania. Najbardziej popularne połączenie, to ugotowana fasolka polana masłem z bułką tartą. Dla jej wielbicieli… i nie tylko – przepis mojej Mamy...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    peggi
    peggi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Peggi w kuchni
    Fasolka szparagowa w słoikach

    Fasolka szparagowa w słoikach 5396

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Fasolka szparagowa do słoików

    Fasolka szparagowa do słoików 9654