Fasolka szparagowa z koperkowym vinegret

61 kliknięć
21.06.2013
blog: pod zielonym niebem

Przepis: Fasolka szparagowa z koperkowym vinegret

Młoda i krucha fasolka szparagowa w lekkim i orzeźwiającym sosie vinegret z dodatkiem świeżego koperku. Pyszna przekąska na lato. 500 g fasolki szparagowej 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1/2 łyżeczki musztardy 1/4 łyżeczki cukru 1 łyżka świeżego koperku - Fasolkę dokładnie myjemy, osuszamy i odcinamy jej końcówki z obu stron. Zalewamy zimną wodą, doprawiamy solą i gotujemy przez ok 12-15...

Zobacz także przepisy na:

    panimagoga
    panimagoga
    PRZETWORY
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PRZETWORY

    PRZETWORY 2007