Fasolka szparagowa zielona

1880 kliknięć
19.07.2017
blog: Rodzinne przepisy kulinarne

Fasolka szparagowa zielona

Składniki: Fasolka szparagowa zielona, 1 litr wody. 1 łyżka soli, łyżeczka kwasku cytrynowego, Fasolkę umyć, odciąć końcówki, usunąć boczne włókna. Pokroić na krótsze kawałki. Przygotowaną fasolkę wrzucić na kilka minut (3-4 min.) do dużej ilości wrzącej wody, odcedzić i przestudzić. Ułożyć w słoikach. Zalać gorącą zalewą przygotowaną z wody, soli i kwasku cytrynowego. Zakręcić słoiki i wstawić do pasteryzowania na około...

Zobacz także:

    Okiem Liska
    Okiem Liska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Anioły w kuchni
    Fasolka szparagowa na zimę

    Fasolka szparagowa na zimę 24416

    KOLORgotowania
    KOLORgotowania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kolorgotowania.pl
    Fasolka szparagowa

    Fasolka szparagowa 2268

    boskaflorence
    boskaflorence Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tylko pysznie
    Zimowa fasolka szparagowa

    Zimowa fasolka szparagowa 1853

    kardamonovy
    kardamonovy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kardamonovy
    Zupa z fasolką szparagową

    Zupa z fasolką szparagową 2214

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    fasolka szparagowa z ryżem

    fasolka szparagowa z ryżem 1567

    HannaT
    HannaT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    HIT PYCHOTKA
    FASOLKA SZPARAGOWA PO GRECKU

    FASOLKA SZPARAGOWA PO GRECKU 1543