Fasolka szparagowa żółta

7133 kliknięcia
14.07.2017
blog: Rodzinne przepisy kulinarne

Przepis: Fasolka szparagowa żółta

Składniki: fasolka szparagowa żółta lub zielona, litr wody, 2 łyżki soli, 1 łyżka cukru, Sposób przygotowania: Fasolkę umyć, odciąć końcówki, usunąć boczne włókna. Pokroić na krótsze kawałki. Przygotowaną fasolkę wrzucić na kilka minut (3-4 min.) do dużej ilości wrzącej wody, odcedzić i przestudzić. Ułożyć w słoikach. Zalać gorącą zalewą przygotowaną z wody, soli i cukru. Zakręcić słoiki i wstawić do pasteryzowania na około...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Tygrysica
    Tygrysica Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tygryskowa kuchnia
    Zupa z fasolki szparagowej

    Zupa z fasolki szparagowej 6438