Faszerowana dynia (a la gołąbki)

185 kliknięć
05.11.2011
blog: Bajkorada

Przepis: Faszerowana dynia (a la gołąbki)

To miała być dynia faszerowana w całości, ale po usunięciu z niej wnętrzności stwierdziłam, że powierzchni do wypełnienia jest za mało. Postanowiłam więc dynię podzielić na 4 części i zagłębienia wypełnić "z górką". Wyszło wyśmienicie. Gołąbkowy farsz bardzo pasuje do dyni. Porcje - choć naprawdę duże - zniknęły bardzo szybko. Danie zdecydowanie do powtórzenia. Następnym razem wzbogacę je o sos - myślałam o jakimś...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    wegefuzja
    wegefuzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wegefuzja
    Wegańskie gołąbki z tofu

    Wegańskie gołąbki z tofu 313

    dagooshya
    dagooshya Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    My Culinary Art
    Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad"

    Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad" 1538

    Anka
    Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Z miłości do gotowania
    Pasta z makreli

    Pasta z makreli 149

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6526

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis treści

    Alfabetyczny spis treści 1643

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    spis rzeczy

    spis rzeczy 2911

    Toczka
    Toczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepysznik
    Faszerowana papryka à la gołąbki

    Faszerowana papryka à la gołąbki 40

    Ania
    Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bajkorada
    Faszerowana dynia (a la gołąbki)

    Faszerowana dynia (a la gołąbki) 185