Faszerowane bakłażany, doskonały przepis z 1926 roku

32 kliknięcia
11.09.2017
blog: Kuchnia nasza polska

Przepis: Faszerowane bakłażany, doskonały przepis z 1926 roku

Wyjątkowo gorące i słoneczne lato i ciepła a również słoneczna jesień sprawiły, że dotąd mało znane w Warszawie fioletowe bakłażany, z francuska też oberżynkami (aubergines) zwane pojawiły się w dużych ilościach nietylko w sklepach gastronomicznych, lecz i w małych sklepikach spożywczych i na rynkach, i są nawet dosyć tanie. Natomiast i kupcy i szeroka publiczność narzekają — jedni, że mało kto je kupuje, — druga, że nie...

Zobacz także przepisy na:

    Anika1
    Anika1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowa kuchnia Aniki
    Bakłażan

    Bakłażan 3743

    Tomek Lach
    Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zajadam.pl
    Faszerowane bakłażany z grilla

    Faszerowane bakłażany z grilla 62

    qualietta
    qualietta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Skarbnica smaków
    Bakłażany faszerowane

    Bakłażany faszerowane 465

    Agabi
    Agabi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    POTRAVEL
    Chiński Nowy Rok i kaczka hoisin

    Chiński Nowy Rok i kaczka hoisin 256

    bernika
    bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moj kulinarny pamiętnik
    Baklazan faszerowany miesem

    Baklazan faszerowany miesem 10651

    Gotuję...
    Gotuję... Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuję...
    Faszerowane bakłażany

    Faszerowane bakłażany 498