FAWORKI FRANCUSKIE

20 kliknięć
07.02.2018
blog: Ciastka - domowe słodkości

Przepis: FAWORKI FRANCUSKIE

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) płatki migdałowe cukier puder waniliowy Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć i obficie posypać pokruszonymi płatkami migdałowymi, przykryć papierem do pieczenia i za pomocą wałka lekko wcisnąć migdały. Następnie za pomocą ostrego noża lub ozdobnego radełka pokroić ciasto na paski o długości ok 7-10 cm i szerokości ok. 2,5 cm. Na środku każdego paska należy zrobić...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    MakeCooking
    MakeCooking Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MakeCooking
    Faworki z ciasta francuskiego

    Faworki z ciasta francuskiego 332

    Danusia
    Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Wypieki I Nie Tylko
    Francuskie faworki

    Francuskie faworki 78