Fermentowane jagody

292 kliknięcia
10.06.2017
blog: colorfulrecipesblog

Przepis: Fermentowane jagody

Składniki: Na jeden słoik (375 ml) potrzebujemy: świeże jagody (250 g), 1 łyżka syropu klonowego, 1 łyżka kombuchy, sól himalajska (szczypta), woda filtrowana Sposób przygotowania: Jagody, syrop klonowy, kombuchę oraz sól umieszczamy w misce i mieszamy. Przekładamy zawartość miski do słoja, a na koniec dolewamy trochę filtrowanej wody, żeby wszystkie jagody były zanurzone. Dociskamy jagody z góry np. szklanym obciążnikiem...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    ola
    ola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ola domowa
    Chipsy z fermentowanych liści kapusty

    Chipsy z fermentowanych liści kapusty 111

    KŁD
    KŁD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jak cień
    Ciasto z serem i jagodami

    Ciasto z serem i jagodami 211

    Atria
    Atria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ziołowy Zakątek
    Fermentowana musztarda śliwkowa.

    Fermentowana musztarda śliwkowa. 94

    KasiaWeganka
    KasiaWeganka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasia Weganka
    FERMENTOWANA... OWSIANKA

    FERMENTOWANA... OWSIANKA 97

    MonikaMariolka
    MonikaMariolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Monia Gotuje
    Jagody

    Jagody 1122