Fermentowane jagody

288 kliknięć
10.06.2017
blog: colorfulrecipesblog

Przepis: Fermentowane jagody

Składniki: Na jeden słoik (375 ml) potrzebujemy: świeże jagody (250 g), 1 łyżka syropu klonowego, 1 łyżka kombuchy, sól himalajska (szczypta), woda filtrowana Sposób przygotowania: Jagody, syrop klonowy, kombuchę oraz sól umieszczamy w misce i mieszamy. Przekładamy zawartość miski do słoja, a na koniec dolewamy trochę filtrowanej wody, żeby wszystkie jagody były zanurzone. Dociskamy jagody z góry np. szklanym obciążnikiem...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Oh how lovely
    Oh how lovely
    Mrożone jagody
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mrożone jagody

    Mrożone jagody 2324

    MonikaMariolka
    MonikaMariolka
    Jagody
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jagody

    Jagody 1115