Figi z ricottą i orzeszkami piniowymi

41 kliknięć
07.10.2012
blog: Crust and Dust

Przepis: Figi z ricottą i orzeszkami piniowymi

Jesień to nie tylko dynia, jabłka, gruszki, śliwki i późne maliny. Jesień to też figi. M. przypomina sobie, że pierwsze świeże figi jadła na plaży w Barcelonie w towarzystwie Agi i Łukasza. I były to chyba najlepsze owoce, jakie jadła w życiu. Soczyste, słodkie, pachnące. Cudowne. Od tamtej pory figi przestały jej się kojarzyć z suszonymi owocami dodawanymi do keksu. Świeże figi coraz częściej można znaleźć w supermarketach...

Zobacz także przepisy na:

    Angie
    Angie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomidor i bazylia
    Deser z figami z ricottą

    Deser z figami z ricottą 414

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Halloumi i figi

    Halloumi i figi 339