Filet panierowany otrębami i bułką tartą

58 kliknięć
22.07.2013
blog: Ewa w kuchni

Przepis: Filet panierowany otrębami i bułką tartą

Filety umyć, osuszyć i dowolnie pokroić a potem posolić. Bułkę tartą wymieszać z otrębami i pieprzem. Jajka rozbełtać z odrobiną soli a mąkę wysypać na talerz. Na patelni rozgrzać olej. Każdy filet obtoczyć w mące, potem w jajku i na koniec w panierce. Smażyć na złoty kolor z obu stron i podawać z ulubionymi dodatkami.

Zobacz także przepisy na:

    kocie-smaki
    kocie-smaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kocie Smaki
    Nie tylko koty lubią ryby.

    Nie tylko koty lubią ryby. 108

    baby-w-kuchni
    baby-w-kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    BaBy w kuchni
    Filet z indyka z żurawiną

    Filet z indyka z żurawiną 6199

    Weronika -
    Weronika - Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domogród
    Ryba w panierce tradycyjna i pyszna

    Ryba w panierce tradycyjna i pyszna 359

    anika85
    anika85 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    jodłowe zacisze
    Pierś pod serem

    Pierś pod serem 380

    Catarinka71
    Catarinka71 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczy
    Filet kurczaka panierowany otrębami

    Filet kurczaka panierowany otrębami 477